Monday, August 27, 2007

Een RSS Feed toevoegen

Stap 1 : Ga naar de website waar je een RSS Feed van wilt hebben. Klik op het RSS symbool in de adresbalk. De URL van de RSS Feed verschijnt in beeld. Neem als voorbeeld die van mij van het tweede jaars Blog : (feed://testrdrie.blogspot.com/feeds/posts/default). Kopieer de URL en klik nu op 'Aanpassen' rechtsboven in je eigen Blog.

Stap 2 : In beeld verschijnt de achterkant van je Blog wat je op allerlei manieren kunt aanpassen. Ga in dit geval naar 'pagina-element toevoegen'.

Stap 3 : Kies voor 'Feed' toevoegen aan Blog
























Stap 4 : Plak de RSS URL in het invoerveld. NB: verander feed:// in http://

Stap 5 : Nadat je op 'doorgaan' hebt geklikt komt de door jou opgevraagde RSS Feed in beeld. Maak een keuze hoe en hoeveel RSS feeds je in je Blog wilt zien. Klik nu op bewaren. Dit lijkt in Safari lang te duren maar dat is niet zo. Je kunt het venster gewoon wegklikken en door op 'Blog weergeven' te klikken kun je zien of het gelukt is. Alle onderdelen van de pagina-elementen kun je in volgorde veranderen door er met de muis op te gaan staan, deze in te drukken en dan te verschuiven. Daarna moet je de pagina weer opslaan.

Stap 6 : Voer dezelfde handeling uit voor de Blogs van Ina, Michael en Roland, et voila: Je hebt alle Blogfeeds van je aangesloten docenten in beeld !!

No comments: